Ανακοίνωση Β. Ξανθάκη τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΕΛΑ: Το κόλπο γκρόσο του κ. Βορίδη με την ελληνική Ιθαγένεια

Ο Βαγγέλης Ξανθάκης μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και τομεάρχης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΕΛΑ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ιθαγένεια είναι όπως το χαβιάρι Almas με μία διαφορά το κιλό έχει μόνο 30.000 ευρώ ενώ η ελληνική Ιθαγένεια με το κόλπο γκρόσο του υπουργού Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη ξεπερνά το ποσό του χαβιάρι Αlmas και βάζει τους υποψηφίους που πέρασαν τις εξετάσεις να παρουσιάσουν αναδρομικό εισόδημα για όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα με πρόσθετες δηλώσεις εισοδήματος απροσδιόριστης προέλευσης κοινώς αδιευκρίνιστα για να τους «απεγκλωβίσει» από το νόμο που ίδιος σκαρφίστηκε.

Τι εστί αυτό; Φόροι ,πρόστιμο ,και το βασικότερο εξαπάτηση και κλοπή προς το ελληνικό Δημόσιο. Το μόνο σίγουρο είναι όχι μόνο να μην πάρεις την ιθαγένεια αλλά να μπεις και φυλακή για ένα απροσδιόριστο εισόδημα που δεν δήλωνες για χρόνια και θα σου στοιχίσει πάνω από την αξία του Almas Xαβιάρι.

Επειδή οι πολιτικοί έχουν την ασυλία και κάνουν ότι θέλουν σκέφτονται με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο που στην τελική ξεπερνά και την ονειροπαγίδα των ινδιάνων καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία κοινή κοινωνία, δηλαδή άνθρωποι 2ης διαλογής σύμφωνα με τον υπουργό.

Ας αναλύσουμε τον τρόπο που μπορεί να πάρει κάποιος την Ιθαγένεια από τον κ. Βορίδη.

Πρέπει να είναι πλούσιος ή παράνομος αλλά να έχει προσφέρει μεγάλο «πακέτο» στο κράτος. ‘Η να είναι τουρίστας διάσημος που του αρέσει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα…

Ας ξεκινήσω από εδώ λόγω του πρόσφατου γεγονότος που έλαβε χώρα για την απόκτηση Ιθαγένειας.

Aπό «επίτιμος» κάτοικος της Βίτσας μετά από… «τρελά» μεθύσια στην Ήπειρο, όπως ο ίδιος μας περιγράφει, αλλά και Έλληνας Πολίτης με την Ελληνική βούλα του κ. Βορίδη για την Ιθαγένεια, αφού άλλωστε έγραψε και ένα βιβλίο το «Ηπειρώτικο Μοιρολόι». Ένα Οδοιπορικό στην αρχαιότερη ζωντανή δημώδη μουσική της Ευρώπης πέρα απο τις μουσικές του αναζητήσεις, της Αλβανίας, όπως γράφει, αλλά και της Ελλάδας.

Θα ξεκινήσω από ένα απόσπασμα του πρώτου βιβλίου που έγραψε ο κύριος Κρίστοφερ Κίνγκ:

Ιδιαίτερα σαγηνευμένος από το τσίπουρο, το οποίο «έχει γεύση από τα αγγελικά υγρά που παράγουν οι άγγελοι όταν γαμιούνται».
Μαθαίνει πώς να το αποστάζει και περιγράφει τις ψυχοτρόπες ιδιότητές του.
Γράφει για τα αξιοθέατα και την ιστορία της Ηπείρου. Αυτό που περιγράφει όμως πιο ζωντανά και πιο γλαφυρά απ’ οτιδήποτε άλλο, είναι τα καλοκαιρινά πανηγύρια που έζησε ως τουρίστας.


«Τα πανηγύρια διαρκούν όλη τη νύχτα, με πολύ φαγητό, αλκοόλ, μουσική και χορό. Οι μπάντες στήνονται στο κέντρο της πλατείας του χωριού, περιτριγυρισμένες από χωρικούς, που με τα χέρια ενωμένα χορεύουν με περίπλοκους βηματισμούς σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από τους μουσικούς».

Κάπως έτσι, περιγράφοντας το περιβάλλον, θυμάται πώς έγινε και ο «επίτιμος» κάτοικος της Βίτσας:

«Τα κλαρίνα ηχούσαν διονυσιακά από το κέντρο του χωριού σαν υπνωτικά φλάουτα γητευτών φιδιών, καπνός έβγαινε από τα καλαμάκια που ψήνονταν κατά δεκάδες, εκατοντάδες άνθρωποι περιστρέφονταν γύρω από τους μουσικούς, θυμάμαι την παράξενη αύρα των πάντων».

Εκείνη τη νύχτα λιποθύμησε και όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί βρήκε τον εαυτό του καλυμμένο με αίματα και τα γυαλιά του τρία κομμάτια. Δεν θυμόταν τίποτα, είχε καταρρεύσει από το ποτό και την ένταση, αλλά οι πληγές του έγιναν έμβλημα τιμής και ήταν η μύηση για να γίνει κάτοικος Βίτσας. «Βιτσάνιος από υιοθεσία» γράφει.

Ο Κρίστοφερ Κινγκ, πήρε την ελληνική ιθαγένεια με την ειδική σύντομη διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης αφού ως εθνομουσικολόγος παρουσίασε και το βιβλίο του με τι εμπειρίες που έζησε. Σύμφωνα λοιπόν, με τον κώδικα ελληνικής Ιθαγένειας, ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός μπορεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας εφόσον «προσέφερε στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες ή του οποίου η πολιτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον της χώρας». Αυτή λοιπόν η τιμητική πολιτογράφηση εκδίδεται με προεδρικό διάταγμα, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του υπουργού Εσωτερικών και με άλλες παρεμβάσεις «φίλων» υπουργών όπως στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων.

Η διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνει εξετάσεις ούτε διακρίβωση του βαθμού της οικονομικής και κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών, δεν χρειάζεται άλλωστε.
Οι όροι «εξαιρετικές υπηρεσίες» και «εξαιρετικό συμφέρον» είναι αρκετά αόριστοι, οπότε μπορούν εύκολα να συμπεριλάβουν μια μεγάλη γκάμα περιπτώσεων.
 

Ο Τομ Χανκς αλλά και άλλοι πολλοί όπως τα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που έχει αγάπη για την Κρήτη, ακόμα και επιχειρηματίες της διεθνούς οικονομικής σκηνής έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια μέσω αυτής της οδού. Μια ακόμη περίπτωση είναι η τιμητική πολιτογράφηση που δόθηκε στους ψαράδες που διέσωσαν κόσμο από τη θάλασσα κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Τούρκου μαφιόζου, ο οποίος είναι καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας, με συστατικές επιστολές από ΠτΔ και του υπ. Ανάπτυξης – και πριν από αυτό να είχε πάρει Ιθαγένεια και από το ψευδοκράτος- στην οποία πήραν πίσω! Φαίνεται επίσης να είναι Έλληνας, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν λάβει τιμητικά την ιθαγένεια.

Σύμφωνα και  με τις δικαστικές πηγές, το ότι κατέχει διαβατήριο πριν λάβει την ιθαγένεια είναι φυσιολογικό. Αυτό είναι αστείο; O Αγιαβέφε κατάφερε όμως να εμφανίζεται ως Έλληνας, 2 χρόνια πριν πάρει την Ιθαγένεια. Πως έγινε άραγε αυτό;

Eπίσης την Ιθαγένεια την στέλνουν και ταχυδρομικά μέσω πρεσβευτών η απλά αν βαπτιστείς Χριστιανός με συστατικές επιστολές Υπουργών κα. Έχουμε διάφορες περιπτώσεις βροντερές. Αλήθεια κ. Βορίδη ποιος Έλληνας πολίτης ή Ελληνίδα πολίτης ή πρόσφυγας το 2022 και μετά από 12 χρόνια σκληρών μνημονίων  με τα οποία  καταστρέψατε και διαλύσατε τα πάντα, λαμβάνει σταθερά ετησίως το ανωτέρω ποσό το οποίο εσείς ζητάτε μέσω του νόμου σας ειδικά την στιγμή που έχουμε περισσότερους από 3.000.000 εκατομμύρια άνεργους;

Αυτό λοιπόν, που διαφεύγει στον κ. Βορίδη, είναι ότι με τέτοια φαινόμενα συστημικής ξενοφοβίας και εξόφθαλμων ταξικών διακρίσεων παραβιάζει και υποβιβάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα με καταστροφικό αντίκτυπο για την ίδια την χώρα μας.

Του παραθέτω τα παρακάτω σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζει:

Κάθε κράτος μέλος υποχρεούται να ορίζει στο εσωτερικό του δίκαιο τη δυνατότητα κτήσης της ιθαγένειας με πολιτογράφηση για τα πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα και έχουν τη συνήθη διαμονή τους στο έδαφός του.

Η σχετική νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπει ως προϋπόθεση για την πολιτογράφηση περίοδο διαμονής, που προηγείται της υποβολής της σχετικής αίτησης, πλέον της δεκαετίας.

 Κάθε Κράτος μέλος υποχρεούται να διευκολύνει κατ’ εφαρμογή του εσωτερικού του δικαίου την κτήση της ιθαγένειάς του για τα παρακάτω πρόσωπα :

  • τους συζύγους των πολιτών του,
  • τα παιδιά των πολιτών του που υπάγονται στην εξαίρεση της παραγράφου 1 εδάφιο α του παρόντος άρθρου,
  • τα παιδιά όταν ένας εκ των γονέων τους αποκτά ή έχει ήδη αποκτήσει την ιθαγένειά του,
  • τα παιδιά που υιοθετούνται από τους πολίτες του,
  • τα πρόσωπα που γεννήθηκαν στο έδαφός του και έχουν νόμιμη και συνήθη διαμονή σ’ αυτό,
  • τα πρόσωπα που έχουν νόμιμη και συνήθη διαμονή στο έδαφός του για χρονικό διάστημα που αρχίζει πριν τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Το χρονικό διάστημα μπορεί να καθορισθεί από το εσωτερικό δίκαιο του ενδιαφερόμενου Κράτους μέρους,
  • τους ανιθαγενείς και τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που έχουν τη νόμιμη και συνήθη διαμονή τους στο έδαφός του.

Η ηγεσία λοιπόν, του υπουργείου Εσωτερικών, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει τον κυνισμό της σε σαδισμό για την απόκτηση του δικαιώματος της Ιθαγένειας.»

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.