Ελληνική Ανατροπή – Πάρις Κουρτζίδης: Κάλεσμα για την Πέμπτη 26/1 έξω από τον Άρειο Πάγο κατά των fund και των Πάτσηδων 

Η κρίσιμη ώρα για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς από τους σέρβισερ (fund) έφτασε.

Η Ελληνική Ανατροπή καλεί όλες και όλους που διαμένουν στην Αττική να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης των δανειοληπτών που κινδυνεύουν ολόκληρες οι περιουσίες και οι πρώτες κατοικίες τους. Όλες και όλοι οφείλουμε να είμαστε στις 09.30 το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου έξω από το ανώτατο δικαστήριο, στον Άρειο Πάγο, επί της Λ. Αλεξάνδρας 121 στην Αθήνα. Να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Ανατροπή πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των κορακιών και των τραπεζιτών και δεσμεύεται ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα επιβάλει ανατρεπτικές, δίκαιες και ρεαλιστικές λύσεις.

Οι τράπεζες καταχρηστικά πούλησαν και μάλιστα με στημένες, συνοπτικές και άκρως διαπλεκόμενες πολιτικές και τραπεζικές διαδικασίες τα κόκκινα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, χωρίς να επιβάλλουν στα fund να αποδέχονται υποχρεωτικά ρυθμίσεις, βιώσιμες, χαμηλότοκες, δίκαιες και ρεαλιστικές. Ούτε επέβαλλαν το δικαίωμα στους δανειολήπτες να μπορούν να εξαγοράσουν το χρέος τους, λόγω των έκτακτων εξελίξεων που επήλθαν στη χώρα με ευθύνη όχι δική τους αλλά των πολιτικών και των τραπεζιτών, στο ύψος που πουλήθηκε το κόκκινο δάνειο τους στα αισχροκερδή fund.

Έτσι μετά τη δίκαιη απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία απαγόρευε στους σέρβισερ να πλειστηριάζουν τα σπίτια και γενικά τις περιουσίες των δανειοληπτών, κάτι που υποχρέωνε τις τράπεζες να επιτρέπουν ρυθμίσεις στους δανειολήπτες, ήρθε η ώρα του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο στην πλήρη σύνθεσή του καλείται να αποφανθεί επί του κενού που έχει προκύψει μεταξύ δύο νόμων και συγκεκριμένα:

• του 4354/2015 για τα «κόκκινα» δάνεια, ο οποίος προβλέπει ειδική
νομιμοποίηση στους servicers, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν
διαδικαστικές πράξεις αντί του δικαιούχου της απαίτησης και

• του 3156/2003 που αφορά γενικά σε ρυθμίσεις δανείων και στο άρθρο 10
(παράγραφος 14) καθιστά σαφές ότι οι προβλεπόμενες εταιρείες ενεργούν
πράξεις διαχειρίσεως για λογαριασμό των εταιρειών που έχουν τα δάνεια,
χωρίς να αποδίδεται σε αυτές η συγκεκριμένη ιδιότητα του «μη δικαιούχου ή
μη υπόχρεου διαδίκου».

Με απλά λόγια, ο νόμος του 2015 επιτρέπει στους σέρβισερ να γίνονται διάδικοι, ενώ αυτός του 2003 όχι, γεγονός που δικαίωνε τους δανειολήπτες –μέσω των νομικών εκπροσώπων τους – ζητώντας αναβολή των πλειστηριασμών.

Όλες και όλοι, λοιπόν, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης, την Πέμπτη στις 09.30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο, καθώς ταγοί του ανώτατου δικαστηρίου, χωρίς την πίεση του ίδιου του ελληνικού λαού, πιθανολογείται ότι είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τις βουλές του επιτελικού παρακράτους του Μητσοτάκη, των εγχώριων και εξωχώριων κορακιών – πάτσηδων, κι όχι το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, των Ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν από μια νέα “σύγχρονη” γενοκτονία.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.