ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ιωάννης Κοντογιάννης είναι πρόεδρος του κόμματος ΑΜΕΑ από το 2014. Γεννήθηκε στον Βύρωνα το 1964. Τελείωσε τη σχολή εργοδηγών και για 33 συναπτά έτη εργάστηκε στον δημόσιο τομέα, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Το 1999 του χτύπησε την πόρτα μια νευρολογική ασθένεια η Σ.Κ.Π. (Σκλήρυνση κατά Πλάκας). Όπως έχει πει και ο ίδιος σε ομιλίες του, αυτή την ασθένεια την μαθαίνεις και προσπαθείς να ζεις μαζί της εφ’ όρου ζωής. Σε συνεντεύξεις του δηλώνει ότι δεν είναι πολιτικός, όμως όπως λέει έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τις αξίες τους.
«Να κάνουμε τον αγώνα μας, να απαιτήσουμε και όχι να παρακαλέσουμε, γιατί ως ΑμεΑ αξίζουμε μια καλύτερη κοινωνία» έχει πει χαρακτηριστικά. Αποφάσισε με την σύμφωνη γνώμη των μελών του κόμματος να ενταχθεί στο Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΌΙ ΑΝΘΡΩΠΌΙ» και να συμπορευθεί με τον νέο ισχυρό πολιτικό συνασπισμό υπό τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΌΠΗ» και πρόεδρο τον γνωστό δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη. Ο κ. Κουρτζίδης με απόφασή του όρισε τον κ. Κοντογιάννη Αντιπρόεδρο του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Η ομιλία του στην κεντρική παρουσίαση του συνασπισμού στην Θεσσαλονίκη ήταν
καθηλωτική. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Grand Palace Hotel, καταχειροκρότηθηκε όταν είπε τα εξής: «Με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα δώσουμε την μάχη το «Α» να σημαίνει στην πράξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι ΑΤΟΜΟ για τους «ΑΜΕΑ»