Καταγγελία με ακράδαντα στοιχεία: Οι δημοσκόποι «εξαϋλώνουν» δολίως την Ελληνική Ανατροπή που εκλογικά απειλεί τον Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία υψηλόβαθμου στελέχους φαρμακευτικού ομίλου που έφθασε στο γραφείο του προέδρου κ. Πάρι Κουρτζίδη, στο πλαίσιο πολιτικής έρευνας της Metron Analysis, όχι μόνο δεν συμπεριλαμβανόταν η Ελληνική Ανατροπή, αλλά ο ερευνών εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δεν υπάρχει τέτοιο κόμμα!

Ειδικότερα, ο καταγγέλλων στο τηλεφωνικό ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές, παρουσία μάρτυρος, απάντησε την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Για να λάβει νέα ερώτηση από τον εκπρόσωπο της Metron Analysis, «εννοείται Ελληνική Λύση;»!

Ο καταγγέλλων, αφού επέμεινε «όχι την Ελληνική Ανατροπή», έγινε εκ νέου αποδέκτης ψευδούς διευκρίνησης ότι «δεν υπάρχει τέτοιο κόμμα»!

Και μάλιστα ότι, όχι μόνο δεν έχει το κόμμα αυτό στη λίστα μπροστά του, αλλά ότι σίγουρα δεν υπάρχει, γενικά(!), καθώς απευθύνθηκε σε συνάδελφό του (άλλον εκπρόσωπο της Metron Analysis), ο οποίος κι αυτός ακούστηκε να ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει τέτοιο κόμμα, θα εννοεί την… Ελληνική Λύση».

Επειδή, παρόμοιες καταγγελίες – πληροφορίες είχαν φτάσει από απασχολούμενος σε έρευνες δύο ακόμη εταιρειών δημοσκοπήσεων, αλλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής δεν θέλησε να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία για να μην αναγκαστεί να επικαλεστεί τα πρόσωπα που τον πληροφόρησαν εμπιστευτικά, κι αυτά στοχοποιηθούν που διέρρευσαν την «βρώμικη γραμμή» της εταιρείας ή και του Μαξίμου, προκειμένου να τον βοηθήσουν και να λάβει όπως μπορεί τα μέτρα του…

Επειδή υπάρχει κι άλλη καταγγελία από το καλοκαίρι του 2022 για μία ακόμη (τέταρτη) εταιρεία δημοσκοπήσεων που απέκρυψε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό – εύρημα (άνω του 3%), το οποίο καταγράφηκε μέσω αποστολής mails και σχετική φόρμας – έρευνας.

Επειδή ο καταγγέλλων επέδειξε την τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο από αριθμό σταθερού τηλεφώνου, που πράγματι ο κ. Κουρτζίδης ως δημοσιογράφος – ερευνητής διασταύρωσε ότι ανήκει στην Metron Analysis, ενώ τα καταγγελλόμενα επιβεβαιώνονται και από μάρτυρα κύρους.

Επειδή ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχουμε αποστείλει τουλάχιστον δύο ενημερωτικά για την ίδρυση της Ελληνικής Ανατροπής (την 19η Μαΐου 2022 και την 14η Σεπτεμβρίου 2022), αναφέροντας κάθε απαραίτητη πληροφορία, καθώς και τη συμμετοχή στον πολιτικοκοινωνικό συνασπισμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ τόσο του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας και τον διαδέχθηκε μέσα από συνέδριο και εκλογές από τη βάση των μελών ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, όσο και άλλων κομμάτων, κινημάτων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων απ’ όλους τους χώρους και απ’ όλη την Ελλάδα.

Επειδή η παρουσία του κ. Κουρτζίδη είναι αισθητή και σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό σ’ όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, ενώ θέσεις, απόψεις, προτάσεις, παρεμβάσεις, δηλώσεις, συνεντεύξεις, καταγγελίες, δραστηριότητες (δικές του και του κόμματος) καταγράφονται και αναμεταδίδονται σε τεράστια έκταση απ’ όλα τα ΜΜΕ και ειδικά εντός του διαδικτύου.

Ο κ. Κουρτζίδης στην παρούσα φάση, θέλοντας να στείλει μόνο ένα ξεκάθαρο ηχηρό αυστηρό μήνυμα, δεν θα προβεί σε νομικές ενέργειες. Όπως ο ίδιος δηλώνει: «Για τελευταία φορά απαιτώ να σεβαστούν τη Δημοκρατία, τον ελληνικό λαό, την ενημέρωση, τα στελέχη που συμμετέχουν στην Ελληνική Ανατροπή. Ζητώ να μη με αναγκάσουν να προστατεύσω τη Δημοκρατία, την Ελληνική Ανατροπή κι εμένα, γίνοντας όχι απλός δυσάρεστος, αλλά δήμιος τους… Είμαι δημοσιογράφος, είμαι πολιτικός αρχηγός, ας μη φτάσουμε εκεί… Καταγράψτε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, εδώ και τώρα. Πριν από τις εκλογές. Γιατί θέλουμε, μπορούμε και ξέρουμε πως… να φτάσουμε μέσα στη Βουλή και να υπερασπιστούμε τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και πως δύναται να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ»!

Αξίζει να τονιστεί ότι οι Ελεύθεροι Άνθρωποι επί ηγεσίας Γ. Τράγκα ( 2 εβδομάδες πριν πεθάνει) κατεγράφησαν από την MRB στο 1,2%. Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, τρεις εβδομάδες μετά (1 εβδομάδα μετά τον θάνατο του Γ. Τράγκα) και ενώ πλέον ήταν μεταβατικός πρόεδρος ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, οι Ελεύθεροι Άνθρωποι κατέγραψαν ποσοστό 1,5%. Μετά την πανηγυρική εκλογή του κ. Κουρτζίδη, στην προεδρία των Ελεύθερων Ανθρώπων και αφού η βάση των μελών αποδεδειγμένα είχε διευρυνθεί, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το Κίνημα κατέγραψε σε δύο αλλεπάλληλες έρευνες ποσοστό 1.9% και 2.5%, αντίστοιχα.

Εν συνεχεία, τον Μάρτιο του 2022 σύμφωνα με δύο έρευνες (η μια παρουσιάστηκε και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha), πάντα υπό την ηγεσία του κ. Πάρι Κουρτζίδη, οι Ελεύθεροι Άνθρωποι έδειξαν ότι παγιώνουν ποσοστό περί του 1.5%  και μάλιστα η δυνητική ψήφος έφθανε 5%.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Ελεύθεροι Άνθρωποι προχώρησαν στη ζητούμενη κοινωνική και πολιτική διεύρυνση που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Κουρτζίδης να ιδρύσει τον πολιτικό συνασπισμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Παράλληλα, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης αποδεδειγμένα άδραξε επικοινωνιακών ευκαιριών, μέσα από αδιαμφησβήτητα εύστοχες και με ιδιαίτερη απήχηση παρουσίες, σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα της χώρας.

Είναι κοινώς παραδεκτό πως οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του συνεχίζουν να καταγράφουν πολύ μεγάλη τηλεθέαση και ακροαματικότητα.    

Αντί λοιπόν, να δει κανείς το αυτονόητο: Τα ποσοστά αποδοχής του πολιτικού συνασπισμού πλέον να διευρύνονται, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν καταγράφουν καν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τον ίδιο.

Ως εκ τούτου, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι εξαϋλώθηκαν!

Κάθε πληροφορία και διευκρίνηση που μας ζητηθεί για τα ως άνω καταγγελλόμενα θα δοθούν τεκμηριωμένες.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.