ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ελληνικη ανατροπη θρακη

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1957 στη Δράμα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Ευρωπαϊκές, Όικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Ηταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης Φροντιστηριακού Όργανισμού Μέσης Εκπαίδευσης στη Δράμα. Τα τελευταία 30 χρόνια, τα υπηρέτησε ως λειτουργός στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.Συμπλήρωσε ήδη μισό αιώνα ενεργής και έντονης ενασχόλησης με την πολιτική.Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έχει διατελέσει:

Μέλος της νεολαίας ΠΑΚ Εσωτερικού

Συνιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΠ στο ΑΠΘ

Μέλος του συμβουλίου Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΌΚ

Πολιτικός επιμορφωτής στελεχών του ΠΑΣΌΚ

Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΌΚ στην Δράμα

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑΌΣ

Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΛΑΌΣ

Συντονιστής Πολιτικής Δράσης του ΛΑΌΣ στην Βόρεια Ελλάδα

Υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΌΣ στην Δράμα, την Καβάλα και στην Β΄ Θεσσαλονίκης.Αναφορικά με την συνδικαλιστική του δράση:

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Δράμας, μια θητεία ως Ειδικός Γραμματέας

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (τέσσερις θητείες ως Ταμίας της πρώτης ως Γενικός Γραμματέας της δεύτερης ως Αντιπρόεδρος της τρίτης και ως Πρόεδρος της τέταρτης και τελευταίας)

Όργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΚ Καθηγητών Νομού Θεσσαλονίκης (τέσσερεις θητείες)

Μέλος της Κεντρικής Καθοδηγητικής Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΣΚ Καθηγητών Ελλάδας (δύο θητείες).Σήμερα είναι Πρόεδρος στο κόμμα Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα το οποίο συμμετείχε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Τον Μάιο του 2022, το κόμμα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα» εντάχθηκε στο νέο κοινωνικό-πολιτικό συνασπισμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΌΠΗ (ΕΛΑ) με πρόεδρο τον Πάρι Κουρτζίδη