Ο Κυριάκος έστειλε εν κρυπτώ και νέα «όπλα» στην Ουκρανία; Τον «κάρφωσαν» από τις ΗΠΑ…

Περίεργα πράγματα… Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τελικά δεν ήταν «τυχαίο» καθώς ο υπουργός Άμυνας της Αμερικής, Λόιντ Όστιν, τον «κάρφωσε» λέγοντας πως τον ευχαριστεί που έστειλε – θα στείλει νέα όπλα στην Ουκρανία!

Ειδικότερα και όπως σημείωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα στείλουν νέα όπλα περίπου 20 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα!

Ο επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου, αφού ευχαρίστησε αρχικά ξεχωριστά την Δανία και την Τσεχία για τη συμβολή τους, εν συνεχεία έκανε αναφορά στην χώρα μας. «Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως η χώρα μας έχει ήδη στείλει και στα τέλη Φεβρουαρίου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα πυρομαχικά, αυτόματα τυφέκια τύπου «καλάσνικοφ» και εκτοξευτές με δύο C-130 μέσω Πολωνίας.

Σήμερα (25/5/2022) μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, τονίζοντας πως θα συνεχίζει να στηρίζει την χώρα του. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα…

Και εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Αληθεύει ή όχι ότι η Ελλάδα θα στείλει (ή έστειλε) νέο βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία;
  • Εάν ναι, πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή, με ποιες διαδικασίες και εάν συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ;
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ενημερώσει σχετικά την Βουλή και τον ελληνικό λαό;
  • Πόσες ποσότητες και τι κατηγορίες όπλων και πυρομαχικών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αποσταλεί από την ελληνική Κυβέρνηση στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα;
  • Ελήφθησαν και άλλες εν κρυπτώ αποφάσεις στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ;
  • Τι γνωρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος;
  • Τι γνωρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας;
NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.