Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι καταδικάζουν το κλείσιμο των δικτύων Sputnik και Russian Today

Ακολουθεί ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου:

“Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι καταδικάζουν το κλείσιμο των δικτύων Sputnik και  Russian Today στη χώρα μας, μια κίνηση που αφήνει στο δρόμο δημοσιογράφους, ρεπόρτερ και διοικητικό προσωπικό. Είναι μια επιλογή άκρως επικίνδυνη για το μέλλον των λαών της Ευρώπης, επιλογή επιστροφής στο μεσαίωνα, επιλογή ενός νέου Μακαρθισμού. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως στην Ευρώπη επιλέγουν τον έλεγχο της «είδησης» υπό το πρόσχημα διακοπής της προπαγάνδας.

Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο πρόεδρος κ. Πάρις Κουρτζίδης «Με γνώμονα την ελληνική Ιστορία και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση, την εμπέδωση και την ανάπτυξη μιας αληθινής Δημοκρατίας, δίνουμε έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε όλα τα δίκαια αιτήματα για συγκεκριμένα αγαθά και ελευθερίες: Στην ελευθερία του Τύπου. Στην αποκατάσταση της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης (νομοθετικής, δικαιϊκής, κοινωνικής)».

Υπενθυμίζουμε και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτή έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία αναφέρει ότι: η απαγόρευση ενός μέσου ενημέρωσης είναι μια σοβαρή πράξη, που πρέπει να βασίζεται σε στέρεες νομικές βάσεις και αντικειμενικά στοιχεία, για την αποφυγή αυθαιρεσιών.

Συμπαραστεκόμαστε στα δύο αυτά μέσα, καθώς το ΕΛ.Α είναι υπέρ της ενθάρρυνσης της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης όπως και της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας τους”.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.