Πάρις Κουρτζίδης: Ο Μητσοτάκης να επιστρέψει στους πολίτες τα υπερκέρδη των νταβατζήδων ενέργειας!

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Η υποκρισία, ο λαϊκισμός αισχύστου είδους, ο μαυρογιαλουρισμός του Μητσοτάκη και των επιτελών της κυβέρνησης του, δεν έχουν πάτο…Ανακοίνωσε την όποια αύξηση του κατώτατου μισθού ημέρα Μ. Τετάρτη μόνο και μόνο για να μπορούν να πάνε για επιτάφιο και Ανάσταση οι βουλευτές του.

Τώρα, για να μπορέσει ο ίδιος να πάει να μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος του, δήθεν επισπεύδει τις αποφάσεις του για την ακρίβεια στην ενέργεια γιατί καθυστερεί η Ευρώπη. Τώρα το κατάλαβε αυτό; Άφησε τόσους μήνες να αισχροκερδούν οι νταβατζήδες και τώρα “σπάει το κεφάλι του” πως θα αντιμετωπίσει την απολύτως δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του ελληνικού λαού, χωρίς, όμως, ταυτόχρονα, να στεναχωρήσει ή και να πλήξει τους 5-6 “γνωστούς-άγνωστους” νταβατζήδες.

Τα υπερκέρδη μόνο για τον μήνα Απρίλιο ήταν ύψους 240 εκατομμύριων ευρώ για τις εταιρείες των νταβατζήδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η αγορά λειτουργεί στρεβλά με τεράστιες ευθύνες Σαμαρά – Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αντί να έχει ως στόχο την προστασία των καταναλωτών λειτουργεί ως ολιγοπώλιο 5-6 εταιριών με ανεξέλεγκτες τις τιμές και τα κέρδη των παραγωγών ρεύματος και ειδικά των ηλεκτροπαραγωγών με φυσικό αέριο. Με 75,5 ευρώ τιμή αγοράς αερίου πωλούν το ρεύμα 272 ευρώ! Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά ρήτρα αναπροσαρμογής σε οικιακό τιμολόγιο. Κι όμως, επί Σαμαρά ξεκίνησε και συνεχίστηκε και επί Τσίπρα και επί Μητσοτάκη!Στη μόνη χώρα που υπάρχει από το 2013 και εξακολουθεί να λειτουργεί ως σήμερα είναι η Ελλάδα.

Ως ΕΛ.Α, όπως έχουμε ήδη τοποθετηθεί, αναμένουμε τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και επιμένουμε να προτείνουμε τα εξής:

1. Την άμεση κατάργηση της “ρήτρας αναπροσαρμογής”.

2. Την άμεση διερεύνηση προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι τιμές αγόραζαν πραγματικά και σε τι τιμές πωλούσαν στους καταναλωτές ενέργειας οι 5-6 εταιρείες των νταβατζήδων – ολιγαρχών, ώστε πέρα από τις νομικές και διοικητικές συνέπειες που πρέπει να έχουν, άμεσα να επιστρέψουν τα χρήματα που υπερχρέωσαν τους πολίτες.

3. Πλαφόν στη χονδρεμπορική και τη λιανική τιμή της ενέργειας.

4. Τη χάραξη νέας εθνικής ενεργειακής πολιτικής.Οτιδήποτε άλλο ανακοινώσει ο κύριος Μητσοτάκης, αφού μελετηθεί από τα αρμόδια στελέχη του τομέα ενέργειας του κόμματος, αλλά και τους συμβούλους μου για θέματα ενεργειακής πολιτικής, ως πρόεδρος του ΕΛ.Α θα επανέλθω για να δούμε αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση κοινωνικής δικαιοσύνης ή εξυπηρετεί για μια ακόμη φορά με πολιτικάντικα τερτίπια τα ιδιωτικά συμφέροντα των νταβατζήδων – ολιγαρχών των εταιρειών ενέργειας στην Ελλάδα”.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.