“Τελειώνει” το βιβλίο αυτής της κυβέρνησης με βαριές σκιές σε Μαξίμου και Προεδρικό

Από το βράδυ της Κυριακής (24/7/2022), μετά το Μαξίμου, απλώνεται πλέον μια μεγάλη σκιά πάνω και από το Προεδρικό Μέγαρο. Η υπόθεση Λιγνάδη, με την αποφυλάκισή του, συνεχίζει να προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ωστόσο τα όσα διαδραματίστηκαν στην γιορτή της Δημοκρατίας, της δεξίωσης για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που έγινε την ίδια ώρα που δοκιμάζεται όλη η Ελλάδα από τις φωτιές, είναι ενδεικτικά του κλίματος που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Σε αυτή τη χώρα, τελικά, υπάρχουν τελικά και δημοσιογράφοι που τιμούν τα παντελόνια τους. Που τιμούν το λειτούργημα. Που τιμούν πρώτα τον εαυτό τους. Και δεν μπαίνουν σε καλούπια “πετσοταϊσμένα”.

Αναφερόμαστε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της από το Ραδιομέγαρο, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Κάλυπτε επί χρόνια το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Γιατί παραιτήθηκε; Σε μήνυμά της στο facebook, μήνυμα μαχαίρι στο κόκκαλο, μετά την “γιορτή” στο Προεδρικό, άφησε βαρύτατες αιχμές, όταν άκουσε την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου να προβαίνει σε βαρύ θεσμικό ατόπημα αναφερόμενη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ειδικότερα και με φόντο τις διαμαρτυρίες για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «θεσμικά αντίβαρα που αποτελούν θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στο λαϊκισμό, τις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Αυτές οι αναφορές, έφεραν την έκρηξη της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, η οποία με ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook, έγραψε τα εξής: “«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ. Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό. Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης ,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγανε και μένανε στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών. Και δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν. ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ; Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες ,τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας. Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα».

μαξίμου προεδρικό
https://www.facebook.com/croumelioti/posts/5387345318047438

Αντιδράσεις και στα social media

Να σημειωθεί ακόμα πως τα όσα είπε η κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό για την υπόθεση Λιγνάδη, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media. 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.