Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στην κατάθεση στεφάνων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παρουσία προέδρου ΕΛΑ Πάρι Κουρτζίδη

 

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου η επιμνημόσυνη δέηση στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

103 χρόνια μετά τον μαρτυρικό θάνατο 353.000 Ποντίων και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, οι ποντιακοί σύλλογοι έδωσαν το παρών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα- μνήμης και απαιτώντας διεθνή αναγνώριση του ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας, από τον κεμαλικό στρατό και τα τάγματα των νεότουρκων.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΑ (Ελληνική Ανατροπή-Ελεύθεροι Άνθρωποι) Πάρης Κουρτζίδης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη («Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα») και τον Γιάννη Αθανασιάδη.

Ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, μετά το πέρας της εκδήλωσης  δήλωσε: «103 χρόνια. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Ό,τι δεν τόλμησε να ζητήσει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, το ζητάμε, το απαιτούμε και θα το πετύχουμε. Γιατί είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη: Επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, όπως και Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων».

 

 

Πάρις Κουρτζίδης (πρόεδρος ΕΛ.Α) – Μιχάλης Χαραλαμπίδης (πρόεδρος κόμματος Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα) – Γιάννης Αθανασιάδης (Τομεάρχης Αθλητισμού ΕΛ.Α)

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Ελεύθεροι Άνθρωποι) προχώρησε στην εξής δήλωση: 

“103 χρόνια. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Ό,τι δεν τόλμησε να ζητήσει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, το ζητάμε, το απαιτούμε και θα το πετύχουμε. Γιατί είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη: Επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, όπως και Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων”.

 

 

 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.