Το ΕΛ.Α στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κ. Πάρις Κουρτζίδης, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης κ. Μαρία Αντωνιάδου και τον Β’ αντιπρόεδρο Γεώργιο Γαβαλά.

Τον πρόεδρο του ΕΛ.Α συνόδευσαν ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ευστάθιος Καρυδάκης, ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου Σπύρος Νάννος και η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του κόμματος Ελίνα Μπαχαρίδη, ενώ στη συνάντηση παρέστη και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ κ. Χρύσα Σαλαβράκου.

Ο κ. Κουρτζίδης, ως πρόεδρος του ΕΛ.Α και δημοσιογράφος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερία του Τύπου (3 Μαΐου), μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τις οποίες ζήτησε από την κυρία Αντωνιάδου και τον κ. Γαβαλά την ουσιώδη στήριξη της ΕΣΗΕΑ.

Ειδικότερα, για την ενδυνάμωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, μεταξύ άλλων, πρότεινε:

Την κατάργηση όλων των δυσμενών και «αμαρτωλών» άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που κατ’ ουσίαν είναι κατά της Ελευθερίας του Τύπου και της ενημέρωσης των πολιτών, επισημαίνοντας ότι:

• Το αστικό αδίκημα της δυσφήμισης δια του Τύπου πρέπει να εκδικάζεται μόνο εάν έχει προηγηθεί τελεσίδικη ποινική καταδίκη από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στο δε πλαίσιο της ενίσχυσης της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και της ενημέρωσης των πολιτών, πρότεινε:

Την αναλογικά ισότιμη διανομή χρόνου στα τηλεοπτικά κανάλια, πανελλαδικά και περιφερειακά, όλων των πολιτικών κομμάτων, είτε είναι κοινοβουλευτικά είτε διεκδικούν να εισέλθουν στη Βουλή, αρκεί να αποδεικνύεται μέσω και της επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής ότι αυτά λειτουργούν νόμιμα, με κανόνες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε, από τον Β’ αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Γαβαλά, η ξενάγηση του προέδρου του ΕΛ.Α κ. Κουρτζίδη στο χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτριος Πουρνάρας» – ένα έργο που ολοκληρώθηκε το 2018 και αποτελεί ανεκτίμητη ιστορική, πολιτιστική και δημοσιογραφική κληρονομιά.

βιβλιοθηκη ΕΣΗΕΑ παρις κουρτζιδης επισκεψη ελα
Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α Πάρις Κουρτζίδης με τον Β’ Αντιπρόεδρο Δ.Σ κ. Γεώργιο Γαβαλά
παρισ κουρτζιδησ εσηεα
Σπύρος Νάννος (σύμβουλος επικοινωνίας προέδρου ΕΛ.Α) / Γεώργιος Γαβαλάς / Πάρις Κουρτζίδης
παρισ κουρτζιδησ μαρια αντωνιαδου εσηεα
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου με τον πρόεδρο του ΕΛ.Α κ. Πάρι Κουρτζίδη
Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ “Δημήτρης Ι. Πουρνάρας”
NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.